bahan-bahan:-
- segenggam tabah
- tali pusat jiran anda
- biskut jacob hi-fibre
- 2 guni kacang kuda
- 2 guni pil kuda
- daun terup dicincang halus
- bawang merah segar (kulit tidak dibuang)
- sos cili benggali (ambil pada burger yg separuh dimakan)
- serbuk lada pink
- dan semestinya kepak unta yang segar dari ladang pak mat askar
cara-cara:-
- lumurkan kepak unta bersama air sirap yang dibeli bungkus ikat tepi
- goreng bersama daun terup, serbuk lada, serbuk peletup dan minyak gamat langkawi
- masukkan bawang besar yang tidak dipotong dan elakkan dibuang kulitnya untuk mengekalkan keaslian rasa bawang
- taburkan biskut jacob hi-fibre yg dikunyah halus untuk kesihatan diri
- perap dalam masa 5 tahun
- selepas warnanya nampak kekejungan, masukkan dalam oven selama 2 saat pada suhu 273.15 kelvin
- keluarkan daripada oven dan rebus bersama kacang kuda, kacang kambing dan kacang je soalan ni
- kalau nampak tak cukup masak, buang saja ke dlm unggun api atuk membakar sampah
- kemudian ambil semula dan sediakan di atas pinggan percuma colgate
- letakkan tali pusat jiran anda sebagai hiasan, boleh gunakan ginjal untuk nmpak lebih ceria
selamat mencuba! =)
2 comments:
mesti nk tiru aku . nk buat jugak resepi resepi ni.=pp
ko lame xbuat, makcik seblah rumah merungut xtaw nak masak ape...
Post a Comment